A ko je Daca?

#agdjejedaca

Iskoristit ću rečenicu iz jedne parodije na jednu pjesmu koja veli “Ja sam jedan trodupli čovek”, da je dopunim i kažem “Ja sam jedan trodupli MEDIJSKI čovek.

Koliko puta dupli, nije ni bitno, ali da sam “medijski čovek” je od krucijalnog značaja.

U teoriji moje profesije postoji nešto što se zove Teorija potkožne igle i suština joj je da objasni kako moje kolege medijskim sadržajem postepeno ubrizgavaju stavove i ideologije publici. Nešto slično kao kad u bolnici dobijete injekciju protiv alergije koju vam doktor (a ne sestra) daje sporo, mikrolitar po mikrolitar.

Ja sam tokom svog odrastanja, iz različitih “medija” primala ove mikrolitre ljubavi prema ovoj profesiji i danas, sa svojih 27, sam potpuno otrovana strašću i željom da sve ostale godine svog života provedem kao MEDIJSKI ČOVEK.

Narkomanka nisam, ali još jedna igla je razlog zašto ste vi sada upravo na ovom mom parčetu virtuelnog neba.

Kad sam se vratila s Eurotripa posljednjeg ljeta, pitala sam čovjeka koji me je svojim primjerom ubijedio da se neću vratiti kući bez bubrega s backpackerske avanture: “Kako se skida s ove igle?”, misleći na putovanja. Rekao mi je: Nema skidanja, samo doziranje!

Moram li reći da je bio u pravu?

“Vodim te na jedno mjesto” je način da vas povedem, bar virtuelno, na sva svoja putovanja, kada vas već ne mogu spakovati u ruksak. Kad upitate pretraživače na društvenim mrežama #agdjejedaca, oni će vas dovesti meni, da vam kažem na koje mjesto vas to vodim.

Dobrodošli na moj blog, saučesnici u mojim travel avanturama!

Ja sam Damira Ibranović, “medijski čovek” u srcu, duši, a uskoro i na papiru!

#agdjejedaca (1)